Malum Xiaomi Mi3 ve Mi4 serisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok tutulan Çin modellerinden. Samsung ile kafaya yarışan Xiaomi’nin Türkçe anlamı “Küçük Pirinç Tanesi”, ancak başarısı oldukça büyük 🙂 . Snapdragon 800 serisinden en uygun fiyatlı modellerden biri olan Mi3, sonrasında ardından metalci Mi4’dü çıkartarak ve arkasına milyonlarca Miui kullanıcısını alarak emin adımlar ile liderliğe doğru ilerliyor.
Aynı zamanda kullanıcı dostu olduğu aşikar. Daha önceki yazılarımda kendisinden, Qualcomm Snapdragon serilerinde brick olmayan telefon markası olarak da sıkça bahsettim ( diğer bir çok Çin firması gibi ). Aslında tabiki yanlış işlem sonucu çökebiliyor, komaya girebiliyor. Ancak Xiaomi firması gerekli flashtool, Miflash, ve fastboot romlarını, QPST romu olarak da adlandırıyorum ben, kullanıcılarına sunduğu için, Türk kullanıcısının diğer büyük markaların servislerinde duymaya alışık olduğu “Anakart değişecek” kabusunu yaşatmıyor. İşte büyük marka olmanın asıl gerçek özelliklerinden biri de budur bence. Darbe görmedikçe, derin sulara düşmedikçe, servis ağına bile gerek yok bu durumda.
İmei tamiri yazılarında sıkça sorulardan biri idi, “hangi romu kullanalım ?” İmei tamirinde root şart. Stok Miui romlarını dışardan rootlamaya çalışırken gerekli olan full root yetkilerine ulaşmak zor. Bu şekilde yapılan root işleminde çoğu uygulama hatasız çalışsa da, imei tamiri için elzem olan full root ( adb üzerinden çekirdeğe tam erişim ) sağlanamıyor, tecrübe ile sabit. Developer rom üzerine kurulu bu kendinden full rootlu, tam Türkçe destekli, üzerine Google Play de içeren, üstüne üstlük kendini her hafta sürekli güncelleyen, daha ne olsun :), versiyonu imei tamirlerinizde sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Buyrun :
Xiaomi Mi3 – Mi4 v6 Türkçe Rom
Aynı zamanda yine Mi3 ve Mi4’de kullanabileceğiniz CWM recovery’i de ekliyorum, benden size tavsiye üstteki romu yüklemeden önce bu recovery’i yine sistemin içinden aynı rom yükler gibi, yükleme paketini sd karttan seçerek yükleyin, daha sonra telefon kapalı ses açma tuşu ve güç tuşu ile CWM recovery’e girin, ordan eski romu wipe data + wipe cache + “advanced” wipe dalvik cache ile sıfırlayın, install zip diyerek yeni romu yükleyin. Çıkarken soracağı soruya da “disable recovery flash” i seçin ki CWM’nin üzerine orjinal stok recovery’i yazmasın. Update’ler de hiç bir sorun olmaz.