Tam bir sene önce ilk Mi Max modeli çıktığında 6.44 inçlik ekran büyüklüğü ile çoğu kişiyi şaşırtmıştı. Bu kadar büyük ekranlı telefon nasıl kullanılır sorusu ilk akla gelendi. Ben bile aynı sorunun cevabını merak ederken elime geçen Mi Max modelini 2-3 ay kullanmıştım, hatta bu kadar uzun süre kullandığım ilk ve tek Xiaomi’dir Max modeli. Büyük cepli kot pantolumun ön cebine koyup motora bile binebildim o derece 🙂 Renk seçeneklerinde siyah olmadığı için elden çıkarttım daha sonra. Mi Max 2 modelinde siyah renk seçeneğini gözler ararken ilk tanıtım resimlerde göremedik, umarın sonradan değişik renk seçenekleri olur, yoksa yine yazık olacak.
Mi Max ile ilgili ilk hüsran diye tanımlayabileceğimiz durum işlemcisi, Qualcomm Snapdragon 660 ile çıkması beklenilen model Snapdragon 625 ile gelecek. Aslında hemen belirtelim, ağır 3D oyunlar haricinde bu işlemcinin altından kalkamayacağı bir durum yok, kamera desteği çok yeterli ve enerji harcama konusunda şu an en başarılı model. Snapdragon 660 tabi daha iyi olurdu ancak sanırım bu işlemci henüz adetli olarak hazır değil, veya daha Xiaomi’ye sıra gelmedi, belki “Pro” modeli olarak sonradan çıkar orası da belli olmaz.
Mi Max 2’ye geri dönecek olursak batarya departmanı rekora imza atmış ve 5300mAh seviyesine çıkmış, bu da eşittir 18 saat video oynatımı, 9 saat kesintisiz oyun oynama süresi, 21 saat kesintisiz navigasyon imkanı, 57 saat konuşma ve 10 gün kesintisiz müzik çalma süresi, eh yeterli 🙂
Kameraya gelirsek, Mi Max’ın kamerası da o sınıf için oldukça başarılı idi, ancak Max 2’de sensör de sınıf atlamış, Xiaomi Mi6‘nın çift kamerasının sensörü kullanılmış (Mi6 kamera incelemesi yakında), 1.25um piksel aralığı destekli 12MP Sony IMX386, bu da eşittir bu sınıf için oldukça başarılı fotoğraf performansı habercisi, size 2 adet örnek :
Xiaomi Mi Max’da üstte öne bakan alt kısımda da alt tarafa bakan 2 adet stereo hoparlör bulunuyor. Açıklandığına göre telefon yan yatırıldığında devreye giriyor, dik tutarken ise monoya dönüyor, ilginç. Yine yazılım kısmına değinecek olursak, android 7 tabanlı MiUi 8 ile gelecek olan telefonda ekranda kayan/gezinen bir sanal tuş sayesinde program kısayolları parmağınız altında olacak, 6.44 inçlik ekrana daha hakim olabilmek için geliştirilmiş bir durum bu.
Tasarım olarak daha yuvarlak hatlar ve son moda anten kesikleri mevcut. Parmak izi okuyucu yine arkada, kızıl ötesi yine var ve 3.5mm kulaklı çıkışı da yerli yerinde. Xiaomi’nin açıklamasına göre, LCD ekran çıta kalınlığı, yanlış anlaşılmasın telefonun yan çıtalarının kalınlığı değil (bkz.resim) 1.5mm’den 0.7mm’ye kadar düşürülmüş ! Ancak yine aynı resme dikkatli bakarsak yan çıtanın kalınlığı da artmış, bana biraz saçma geldi, üst cam boyasını LCD’ye doğru uzatmışlar yani. Bunu yapacağına çıta ince kalsaydı da siyah renk opsiyonu ile bu göze batacak olan kalınlık daha ince kalsaydı. Sonuçta beyaz çıta rengi oldukça göze batacak da batacak.
Type-C USB bağlantısına sahip olan Xiaomi Mi Max 2, 4GB/64GB (248$) ve 4GB/128GB (291$) opsiyonları ile 1 Haziran’sa satışa çıkıyor. Tabi bu fiyatlar lansman fiyatları, ilk online fiyatlar ortalama 40-50$ daha yüksek olacaktır. Sipariş üzerine getirtmek isteyen ? 😉