Her şey bir yana ben bu ufaklığı, namı diğer Snapdragon’umuzu çok seviyorum, çok şirin bir tipi yok mu sizce de ? 🙂
Evet arkadaşlar söz verdiğim üzre Snapdragon’larımıza nasıl imei tamiri yapacağımızı öğrenmeye başlayacağımız derslerimizin ilki. Öncelikle belirtmek isterimki bu sistem donanımsal seviyede değişiklik yaptığı için adımları dikkatlice takip edelim, lütfen bir işlemi yapmadan önce ne anlama geldiğini anlamaya çalışalım ve sonrasında uygulamaya geçelim. Acelemiz yok..
Dikkat edilmesi gereken işlemler dedik o zaman ilk dersimize telefonumuzun üzerinde değişiklik yapacağımız kısmın yedeğini almayı öğrenerek başlayalım. Alacağımız bu yedeği hem sonrasında herhangi bir sebepten orjinale dönmek istersek, hem de yanlış bir işlem sonucu sinyali kaybedersek ( telefonu kaybetmeye kadar yolu var), tekrar orjinale dönüp sonraki adıma geçmek için kullanacağız. Belirtmeden edemiyeceğim, göreceğiniz üzere bu işlemler öncelikle belli bir seviyede bilgisayar operatörü olmayı gerektiriyor, driver (sürücü) yüklemeyi bilmeli, windows7 ve windows8’de bu adımlarda tecrübeli olmalı. Ben oraları es geçeceğim, ancak yine zorlanan arkadaşlar olursa yorumlar bölümünde sorsunlar, oradan soru cevap şeklinde gideriz.
Gerekli Programlar :
1. Qualcomm servis yazılımı QPST
4. imei converter ( imei no’ları hex formatına çevirmek için)
Gerekli Driver’lar :
2. QPST Universal Naked Driver
İşlemlere başlamadan önce telefonumuzun diag portunu açmamız gerekiyor, bazı telefonlarda, LG gibi, bu port zaten standart açıktır, Xiaomi diag port için *#*#717717#*#*, Lenovo K910 diag port için ####8899#, Nubia serisi diag port için *#7678#, tuşluyoruz. Diag portu ulaşılamayan veya gizli olan veya bilmediğimiz modeller için, XDA’daki arkadaşlar sağolsunlar, gerçi konu Qualcomm Snapdragon’larda tüm LTE bantlarını açmak ile ilgili idi ama, bir yöntem buldular, bizim işimize da baya bir yaradı 🙂 Bu örnek ile Turkcell T50, Coolpad Snapdragon 400 modellerinin diag portlarını açabildim.
Bu bahsettiğim 2. yöntem için telefonumuzun root’lu olması gerekiyor, zaten sonraki derste imei tamiri yaparken full root’a ihtiyaç duyacağız, o zaman biraz daha ayrıntılı geçeceğim üzerinden. Xiaomi serilerinde multilanguage rom kullandığınızı varsayıyorum, o romlarda root sistemin içine entegre. Lenovo K901 için “Vroot” programını kullanabilirsiniz veya “RootGenious” programını, linkler aşağıda. Nubia serileri de Vroot ile oluyor diye hatırlıyorum, towelroot’u da unutmayalım, bu bahsettiğim programlar hemen hemen tüm çin menşeili telefonları root’layabiliyorlar.
Son hazırlık adımı telefonumuzun “geliştirici seçeneklerini” aktif hale getirmek, yine kimi romlarda bu özellik default açıktır, ve “USB Hata Ayıklama” modunu aktif hale getirmek. Buralara da hakim olduğunuzu varsayıyorum, veya soru cevap örneği 🙂
Ders 2 : http://www.androidbrick.com/qualcomm-snapdragon-imei-tamiri-ders-2-qualcomm-snapdragon-imei-repair/
Ders 3 : http://www.androidbrick.com/qualcomm-snapdragon-imei-tamiri-ders-3-qualcomm-snapdragon-imei-repair/
Ders 4 : http://www.androidbrick.com/qualcomm-snapdragon-imei-tamiri-ders-4-qualcomm-snapdragon-imei-repair/
[views]